Veelgestelde vragen

Wat zijn antistatische schoenen?

Antistatische schoenen, ook wel bekend als ESD-schoenen (ElectroStatic Discharge), zijn schoenen die zijn ontworpen om te voorkomen dat elektrostatische ladingen zich ophopen en zich ontladen bij mensen die ze dragen. Deze schoenen worden vaak gedragen in situaties waarin het essentieel is om elektrostatische ontlading te voorkomen, omdat deze ladingen schade kunnen veroorzaken aan gevoelige elektronische componenten of explosieve materialen.

De belangrijkste kenmerken van antistatische schoenen zijn:

  • Geleidende zolen: Antistatische schoenen hebben zolen die zijn gemaakt van materialen met geleidende eigenschappen, zoals rubber of koolstofvezel. Deze zolen zorgen voor een gecontroleerde geleiding van elektrostatische ladingen.
  • Aarding: In sommige antistatische schoenen is een aardingsband ingebouwd, die helpt om eventuele opgebouwde elektrostatische ladingen af te voeren naar de grond. Deze band kan worden aangesloten op een speciaal aardingspunt.
  • Weerstand: Antistatische schoenen hebben een specifieke weerstandswaarde die ervoor zorgt dat elektrostatische ladingen op een gecontroleerde en veilige manier kunnen worden afgevoerd.

Antistatische schoenen worden vaak gedragen in omgevingen zoals elektronica-assemblagefabrieken, cleanrooms, laboratoria, ziekenhuizen en explosiegevaarlijke omgevingen. Het dragen van deze schoenen helpt om de kans op elektrostatische ontlading te minimaliseren, wat op zijn beurt de bescherming van gevoelige apparatuur en materialen verbetert en de veiligheid van werknemers waarborgt.

Hebt u vragen of zoekt u specifiek schoenen die 'ESD' genormeerd zijn, aarzel dan niet ons te contacteren. 

Naar het FAQ overzicht

 

Werkkledij Center

Vijfseweg 3A
8790 Waregem
+32 56 29 34 74
contact@werkkledijcenter.be
BTW BE 0543 487 733

Openingsuren

Ma-Vrij 08u30-12u30
  13u30-18u00
Zaterdag 08u30-12u00

Gesloten op zaterdag namiddag en op zondag
Betalingsmogelijkheden