Veelgestelde vragen

Wat is Katoen?

Katoen is een natuurlijke vezel die wordt geproduceerd door de zaden van de katoenplant (Gossypium). Katoen is een van de meest gebruikte textielvezels ter wereld en wordt al eeuwenlang gebruikt in de textielindustrie. Katoenvezels zijn zacht, ademend en kunnen gemakkelijk worden gesponnen en geweven tot stof. Katoenen stoffen zijn comfortabel om te dragen en worden vaak gebruikt voor gewone kleding, werkkledij, beddengoed, handdoeken, en tal van andere textielproducten.

Er zijn verschillende soorten katoen, waaronder gewone katoen, biologisch katoen en gekamd katoen, die variëren in kwaliteit en eigenschappen. Katoen kan ook worden gemengd met andere vezels, zoals polyester of spandex, om bepaalde eigenschappen te verbeteren, zoals rekbaarheid of duurzaamheid. Binnen de werkkledij zijn heel wat artikelen vervaardigd uit een combinatie polyester / katoen, wat zorgt voor extra stevigheid, maar ook het nodige comfort.

Katoen is een belangrijk gewas in de landbouw en wordt in veel delen van de wereld geteeld. Het proces om katoen te verkrijgen omvat het oogsten van de katoenbollen, het verwijderen van de zaden en het verwerken van de vezels tot bruikbare stoffen. Katoen is populair vanwege zijn veelzijdigheid, comfort en duurzaamheid.

Katoen heeft volgende samenvattende eigenschappen:

  • groot vochtabsorberend vermogen
  • kan in was (60 graden) gewassen worden
  • warmte-isolerend vermogen
  • heeft weinig of geen last van statische elektriciteit
  • hoog draagcomfort

Naar het FAQ overzicht

 

Werkkledij Center

Vijfseweg 3A
8790 Waregem
+32 56 29 34 74
contact@werkkledijcenter.be
BTW BE 0543 487 733

Openingsuren

Ma-Vrij 08u30-12u30
  13u30-18u00
Zaterdag 08u30-12u00

Gesloten op zaterdag namiddag en op zondag
Betalingsmogelijkheden