Veelgestelde vragen

Uit welke materialen zijn de zolen gemaakt?

De functie van de zool in een veiligheidsschoen is afgestemd op de veiligheid (antislip en optimale grip) en draagcomfort van de schoen. De ergonomische loopzool voorkomt vermoeidheidsverschijnselen wat meer veiligheid oplevert. De materialen waaruit de zool is gemaakt zijn hiervoor bepalend. Fabrikanten gebruiken hiervoor verschillende materialen:

• PU/PU
De PU/PU-zool heeft een zoolsamenstelling die zorgt voor een slijtvaste, slipvaste en een goede schokabsorptie. De zool is olie- en zuurbestendig en bestaat uit 2-densiteiten polyurethaan:

  • Zachtere comfortabele tussenlaag wat een optimale demping geeft voor een aangenaam loopcomfort.
  • Hardere polyurethaan loopzool die zorgt voor een soepel loopcomfort en superlicht is.

• PU/TPU
De PU/TPU zool heeft dezelfde eigenschappen als de PU/PU zool met volgende aanvulling: Een hardere TPU (Thermoplastisch Polyurethaan) loopzool die extra slijtvast is en geen strepen achterlaat op de ondergrond.

• PU/NITRIL-RUBBER
De PU/NITRIL zool heeft dezelfde eigenschappen als de PU/PU zool met volgende aanvulling:

  • Een hardere Nitril rubber loopzool die extreem slipvast is en extra slijtweerstand heeft.
  • Een Nitril rubber loopzool is verder bestand tegen extreme hitte (hitte bestedig tot circa 200 graden celsius en kortstondige contact warmte tot 300 graden celcius)

• PU/VIBRAM-RUBBER
De PU/VIBRAM-rubber zool heeft dezelfde eigenschappen als de PU/NITRIL-rubber zool met volgende aanvulling:

  • De eigenschappen van Vibram (wereldmarktleider op gebied van hoogwaardige rubber loopzolen) biedt extra draagcomfort en veiligheid. En heeft een langere levensduur dan een standaardloopzool. Het belang van  waterdichte schoenen is bij de dragers algemeen bekend: gedurende de hele dag droge voeten. Met Sympatex® en GORE-TEX® zijn de beste membranen voor deze toepassing verwerkt. De (veiligheids)schoenen en (veiligheids)laarzen zijn ideaal voor veleprofessionele toepassingen. Ze houden de voeten droog en beschermend, omdat ze duurzaam

Het belang van waterdichte veiligheidsschoenen is bij de dragers algemeen bekend: gedurende de hele dag droge voeten. Met Sympatex® en GORE-TEX® zijn de beste membranen voor deze toepassing verwerkt. De (veiligheids)schoenen en (veiligheids)laarzen zijn ideaal voor vele professionele toepassingen. Ze houden de voeten droog en beschermend, omdat ze duurzaam waterdicht en ademend zijn en daardoor een optimaal klimaatcomfort bieden voor de drager.

Naar het FAQ overzicht

 

Werkkledij Center

Vijfseweg 3A
8790 Waregem
+32 56 29 34 74
contact@werkkledijcenter.be
BTW BE 0543 487 733

Openingsuren

Ma-Vrij 08u30-12u30
  13u30-18u00
Zaterdag 08u30-12u00

Gesloten op zaterdag namiddag en op zondag
Betalingsmogelijkheden