Nieuws

Zeefdruk, Digitale print, Borduring of liever een Embleem?

Bij Werkkledij Center kunt u terecht voor al uw personalisaties zoals zeefdruk, transferdruk, borduring, ... en dit zowel voor werkkleding, beroepskleding alsook sportkleding. Wij beschikken over een eigen atelier zodat we een betere controle hebben enerzijds over de kwaliteit en anderzijds over de leveringstermijnen.

Maar wat kies ik nu best?  Om het verschil duidelijk te maken, zetten we hieronder een aantal voorbeelden op een rij:

Zeefdruk

Is een druktechniek die gebruikt wordt voor meerdere grafische doeleinden, zoals textielbedrukking, affiches en kunstdrukken. Ook wordt deze techniek industrieel toegepast voor de productie van bijvoorbeeld printplaten. Een prent in deze grafische techniek wordt een 'zeefdruk' of 'serigrafie' genoemd.

We gaan voor zeefdruk kiezen bij grote volumes of indien er slechts 1 of 2 kleuren gebruikt worden.  Dit is een methode waarbij heel snel kan gewerkt worden en waarbij de prijs ook - vooral bij grotere oplages - zeer gunstig wordt.

De kwaliteit is duurzaam en wordt vooral gebruikt om bedrijfskledij te bedrukken.  Onze klanten opteren voor deze techniek voor al hun T-shirts, polo’s en sweaters.

Digitale print (of DTG: direct to garment)

Bij digitale print gaat men rechtstreeks vanaf een printer op het textiel gaan drukken.  Dit kan gebruikt worden voor grotere afbeeldingen of logo’s met heel veel kleuren.  De kost hieraan verbonden is relatief laag, waardoor we al vanaf 1 stuk kunnen gaan printen.  Dit is een ideale methode voor grote prints op de rug of op een plaats naar keuze.  Laten we denken aan een eigen T-shirt als lid van een darts- of andere club, het gebruik van kleurrijke T-Shirts voor een vrijgezellenavond, enz.  Als we dus een logo of foto hebben met veel kleuren, dan is dit prijs / kwaliteit de meest geschikte oplossing.

Flexdruk

Flexdruk is een techniek waarbij het gekozen ontwerp uit een dunne gekleurde folie gesneden wordt. Vervolgens wordt deze onder een bepaalde druk en welbepaalde (hoge) temperatuur op het gekozen textiel gedrukt. Er zijn vele soorten kleuren beschikbaar in flex folie, bijna iedere kleur is leverbaar en er kan ook op bijna ieder materiaal gedrukt worden. 

Wij beschikken eveneens over een machine om geprinte flexdrukken te maken. Hierbij gaan we een specifiek folie direct gaan bedrukken, waarna dit eveneens op hoge temperatuurd op de kledij geperst wordt. 

Het voordeel van deze techniek is dat dit relatief snel kan geproduceerd worden, waardoor we de leveringstermijn sterk kunnen inkorten. 

Borduring

Voor zwaardere stoffen zoals bij sweaters, fleeces, soft shell’s of jassen is een borduring absoluut aan te raden, enerzijds omwille van de duurzaamheid van zowel de borduring alsook van het kledingstuk waarop uw logo komt, en anderzijds voor de uitstraling die dit met zich meebrengt.  Dit wordt bijvoorbeeld ook heel veel gebruikt voor koksvesten, schorten, bodywarmers, enz.

Voor borduring kan ook een onbeperkt aantal kleuren gebruikt worden.  De kostprijs hangt af van de grootte van het te borduren gedeelte, alsook van het aantal kleuren en de grootte van het logo.  Ook een eenvoudige tekst op de linkerborst kan perfect, hier kunnen we starten vanaf een zeer lage opstartkost. 

Bij borduren wordt het ontwerp via speciale software omgezet naar steken en opgeslagen in een bestand. Deze file wordt doorgestuurd naar de machines die het garen aanbrengen op het textiel. De meeste kledij kan geborduurd worden. Doordat we over zowel één- als meerkopsborduurmachines beschikken, kunnen we makkelijk kleine en grote oplages borduren met zowel kleine als grote ontwerpen. Wij besparen nooit op het aantal steken die een borduring telt. Onze borduurgarens zijn wasbaar op hogere temperaturen en bezitten een uitzonderlijke kwaliteit. Een klassevolle en kwalitatieve personalisering voeren we graag uit met deze techniek uit.

Transferdruk

Bij transferdruk gaan we eveneens verder op hetzelfde principe zoals bij zeefdruk, met dat verschil dat het logo niet direct op de kledij aangebracht wordt, maar wel op een kunststof drager. Hierna wordt het logo dan op de kledij aangebracht via een speciaal daartoe ontworpen pers. Het voordeel hierbij is dat er meerdere logo's kunnen gemaakt / besteld worden, zodat er later op afroep kan besteld worden, bijvoorbeeld bij opstart van een nieuwe werknemer of als er om één of andere reden plots nieuwe kledij noodzakelijk is. 

Contacteer ons vrijblijvend voor uw offertes.  U kunt bij ons voor alle aantallen terecht, ook voor slechts 1 stuk.  U krijgt telkens een offerte op maat, afhankelijk van uw wensen of behoeften. Kom gerust vrijblijvend langs in onze winkel of contacteer ons op onderstaande gegevens. Wij horen graag van u!

www.werkkledijcenter.be – contact@werkkledijcenter.be – 056/29.34.74

Werkkledij Center

Vijfseweg 3A
8790 Waregem
+32 56 29 34 74
contact@werkkledijcenter.be
BTW BE 0543 487 733

Openingsuren

Ma-Vrij 08u30-12u30
  13u30-18u00
Zaterdag 08u30-12u00

Gesloten op zaterdag namiddag en op zondag
Betalingsmogelijkheden